9 Şubat 2014 Pazar


YEMYEŞİL BİR ANKARA…  
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de çalışmaları yakından takip ediyor. 
 
BAŞKAN TAKİP EDİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ANFA ile birlikte yürüttüğü yeşil alan çalışmaları devam ediyor. Yeşile çok önem veren ve yapılan tüm çalışmaları yakından takip eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ağaç dikim törenlerine de katılıyor. Ankara Bulvarı, Kuzey Ankara Projesi ve Akpınar Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar arasında yer alıyor.  
 
ANKARA BULVARI
14 kilometre uzunluğunda ve 8 şeritli olan Ankara Bulvarı ‘yeşiliyle’ göz dolduruyor. Orta refüj ve çevresine 3 milyonun üzerinde canlı bitki dikimi yapılan bulvar, peyzaj çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Bin 200 işçi ve 50 iş makinesinin çalışmasıyla yeşillendirilen 600 bin metrekarelik alan görenleri büyülüyor. Çalışmalar kapsamında 600 bin metre kare alan çimle döşenirken, boyları 1.50 santimetre ila 7-8 metre arasında değişen 7 bini ithal ağaç olmak üzere toplam 60 bin ağaç dikimi yapıldı.  Akça, sığla, kırmızı süs eriği, atkestanesi, ıhlamur, karaçam, servi, Atlantik ve Himalaya sediri, ladin türleri dikilen ağaçlar arasında yer alırken, 100 bin gül ile 3 milyon çalı gurubu da bulvara dikildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri bitkileri korumak için doğal lif ürünü olan ‘jüt’ isimli malzemeyle bitkileri sardı. Bitkilerin gerekli olan tüm bakımını da yapan ekipler, kış ayları boyunca da canlı çiçek dikiminin süreceğini belirtti.  
 
KUZEY ANKARA PROJESİ 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) birlikte yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. Peyzaj çalışmalarının da ön plana çıktığı projede 75 bin adet ağaç, 5 milyon çalı dikimi yapıldı. İlk etabı biten projenin 2’nci etap yapımına başlanırken, peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları da sürüyor. Anfa Genel Müdürlüğü'nün bu işte payı büyük
 
AKPINAR MAHALLESİ
Toprak kayması nedeniyle bölge sakinlerine zor anlar yaşatan Akpınar Mahallesi, yepyeni bir rekreasyon alanına kavuşuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi’ndeki yamaç alanına 15 bin adet ağaç ve 650 bin adet çalı dikerken, mahalleye de bir park alanı yapacak. 5 bin 790 metrelik olacak park alanında 3 bin 145 metrekarelik yeşil alan ve 2 bin 645 metrekare yeşil zemin yapılacak. Park içerisinde yürüyüş yolları, spor salonları, çocuk oyun alanları ve kamelyalar yer alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Akpınar Mahallesi yakınlarında bulunan başka bir alana da Gökkuşağı Parkı yapıyor. 15 bin 194 metrekarelik park alanında 6 bin 157 metrekarelik yeşil alan bulunacak.